Home » Materialen

Materialen

De verschillende houtsoorten op een rij

Ahorn

Harde houtsoort. Mooi licht van kleur. Geschikt voor alle trappen.

Eiken

Het hout is lichtbruin tot donkerbruin van kleur. Harde zware houtsoort. Eiken is een van de meest gebruikte duurzame houtsoort. Bijna foutloos en egaal van kleur (deze wordt veel gebruikt). Geschikt voor alle trappen. De nerf is matig grof tot grof.

Essen

Het hout is witachtig tot licht geelbruin en heeft een grove nerf. Essen is een taaie sterke houtsoort en heeft een levendige structuur. Geschikt voor alle trappen.

Gestoomd beuken

De kleur van beuken is wit tot lichtbruin. Gestoomd is het licht roodbruin. Het hout werkt vrij veel en is mooi egaal van kleur. Geschikt voor alle trappen. De nerf is fijn en gelijk matig.

Grenen

Zachte houtsoort. Geschikt voor alle trappen. De nerf is fijn.

Iroko

Iroko heeft een mooie goudgeelbruine tot goudbruine kleur. De nerf is matig grof. Het is een stabiele en sterke houtsoort en geschikt voor alle trappen. Zeer duurzaam.

Mahonie

Het hout is licht tot donker rood bruin. Harde houtsoort. Veel gebruikt voor dekkende aflak. Geschikt voor alle trappen. De nerf is fijn tot matig grof.

Merbau

Merbau is een harde en zware houtsoort. Donkerbruin van kleur. De nerf is grof. Veel gebruikte houtsoort. Merbau is een duurzame houtsoort en geschikt voor alle trappen.

Vuren

Zachte houtsoort. Meest gebruikt bij zolder, kelder, garagetrap. Vaak als dekkende aflak. De nerf is fijn.

Merantie

Het hout is licht tot donker rozebruin en heeft een grove nerf.

Heeft u vragen?

Laat ons terugbellen