Home » Materialen

Verschillende houtsoorten voor trappen

Bij Hans Reuser in Beneden-Leeuwen gebruiken we verschillende houtsoorten voor het maken van trappen. Al het hout dat we gebruiken, heeft prachtige kwaliteiten waarbij duurzaamheid vooropstaat. We vinden het namelijk belangrijk dat u nog jarenlang met trots gebruikmaakt van uw trap, of dit nu in uw woning of bedrijfspand is. Bekijk de houtsoorten die we gebruiken voor het maken of renoveren van verschillende trappen hieronder.

De verschillende houtsoorten voor trappen op een rij

Ontdek de verschillende houtsoorten die wij in onze trappenfabriek gebruiken voor het maken van trappen.

Ahorn

Dit is een harde houtsoort welke licht van kleur is. De houtsoort is geschikt voor alle trappen.

Eiken

Dit is een zware houtsoort welke licht- tot donkerbruin van kleur is. Eikenhout is een van de meest gebruikte duurzame houtsoorten. Het hout is bijna foutloos en egaal van kleur. De nerf is matig grof tot grof. De houtsoort is geschikt voor alle trappen.

Essen

Dit is een taaie sterke houtsoort met een levendige structuur. Hij is witachtig tot lichtgeelbruin van kleur en heeft een grove nerf. De houtsoort is geschikt voor alle trappen.

Gestoomd beuken

Dit hout werkt vrij veel en is mooi egaal van kleur. De kleur van beuken is wit tot lichtbruin, gestoomd is het lichtroodbruin. De nerf is fijn en gelijkmatig. De houtsoort is geschikt voor alle trappen.

Grenen

Dit is een zachte houtsoort met een fijne nerf. De houtsoort is geschikt voor alle trappen.

Iroko

Dit is een stabiele, sterke en zeer duurzame houtsoort. Iroko heeft een mooie goudgeelbruine tot goudbruine kleur. De nerf is matig grof. De houtsoort is geschikt voor alle trappen.

Mahonie

Dit is een harde houtsoort. Mahonie is licht- tot donkerroodbruin. Het wordt veel gebruikt voor dekkende aflak. De nerf is fijn tot matig grof. De houtsoort is geschikt voor alle trappen.

Merbau

Dit is een zeer duurzame, harde en zware houtsoort en is donkerbruin van kleur. De nerf is grof. De veelgebruikte houtsoort is geschikt voor alle trappen.

Vuren

Dit is een zachte houtsoort en wordt vaak gebruikt voor dekkende aflak. De nerf is fijn. De houtsoort wordt het meest gebruikt bij de zolder-, kelder- en garagetrap.

Meranti

Dit hout is licht- tot donkerrozebruin met een grove nerf.

Kies voor de houtsoort die het best bij uw interieur past

Heeft u hierboven de houtsoorten bekeken die we voor veel verschillende trappen op maat kunnen maken? Dan heeft u waarschijnlijk al een voorkeur. Vaak past uw voorkeur goed bij het huidige interieur van uw woning of bedrijfspand. Twijfelt u echter nog en heeft u advies nodig? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Onze experts vertellen u graag meer over de verschillende houtsoorten die we gebruiken voor het maken van trappen.

Heeft u vragen?

Laat ons terugbellen

Reuser Trappen